Trygghet på våra läger


Att det känns tryggt att vara på Allakandos sommarläger är naturligtvis superviktigt, inte minst då många deltagare sover borta en hel vecka för första gången.

Lägret ska vara en trygg och positiv plats för barn och ungdomar – helt fri från mobbning, kränkning och diskriminering. Våra lärare och ledare är utbildade i att identifiera, motverka och hantera mobbning.

Armband

Alla deltagare, ledare, medarbetare och besökare får ett färgglatt armband när man kommer till området som man bär under hela vistelsen.

Det är ett mycket enkelt sätt för oss att se vilka som hör hemma på området.Alla deltagare på lägret förväntas följa våra säkerhets- och uppföranderegler.


Om en deltagare inte följer våra regler så händer följande:

Steg 1: Tillsägelse
Deltagaren ombeds på plats att ändra sitt olämpliga beteende.


Steg 2: Varning
Om problemen kvarstår trots tillsägelse får deltagaren en varning. Detta utdelas av den huvudansvarige på respektive läger. Varningen innebär att deltagarens anhöriga/närstående kontaktas för att förklara deltagares beteende och att det ges en sista chans att ändra sitt beteende. Om detta inte sker kommer lägervistelsen annars att avbrytas.


Steg 3: Avbrutet läger
Sker inte en omedelbar förändring efter en varning så avbryts lägret omgående. Vårdnadshavare måste då snarast hämta hem deltagaren eller tillse att en hemresa arrangeras.Vid mycket grova överträdelser kan avbrutet läger ske direkt utan att föregås av ett en varning.

Kontakta oss för mer information!

Vi berättar gärna mer om våra sommarläger

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Allakando Summer Camp
  • Lär dig matte, språk eller programmering
  • Få en meningsfull sommarvecka
  • Träffa nya vänner från hela Sverige
  • Kom förberedd inför nästa termin
  • Utforska dina intressen