Ålder 7-16 år

Allakando Summer Camp 2022

Utvecklande och roligt mattekollo

Allakando Summer Camp är ett mattekollo där du kan utvecklas och lära dig, samtidigt som du skaffar vänner och minnen för livet!

Detta är Allakandos mattekollo

kajak kollo matte

En meningsfull sommarvecka

Med Allakandos mattekollo får du ett stort försprång inför kommande läsår samtidigt som du växer som person, träffar likasinnade vänner och upplever sommarens bästa vecka!

vänner mattekollo

Minnen och vänner för livet

Under eftermiddagar och kvällar släpper vi matten och fokuserar istället på sport, äventyr, grillning, bad och andra kolloaktiviteter. Finns både som dagkollo och med övernattning.

undervisning mattekollo

Ta del av ny kunskap

Under vårt populära mattekollo läser vi under en vecka tillsammans in hela kommande läsårs matematik tillsammans med engagerande coacher!

En vanlig dag på Allakando mattekollo

Allakando mattekollo är planerat för att du på bästa sätt ska ta till dig kunskap, samtidigt som du har fantastiskt roligt och utvecklas som person. Så här kan en typisk dag se ut. Schemat kan skilja sig åt beroende på vilket läger du deltar i (olika åldrar har något olika upplägg):

Förmiddag

07:30
Dags att kliva upp

08:00
Frukosten står serverad

8.30
Dagkollodeltagarna anländer

09:00
Interaktiv undervisning i matte med grymma coacher

12:00
Lunchdags

13:30
Delta i valfri eftermiddagsaktivitet. Idag står Escape Room, frisbeegolf, yoga eller kanotpaddling på schemat för de äldre deltagarna. De yngre går på skattjakt eller spelar brännboll som avslutas med ett dopp i sjön.

Eftermiddag

15:30
Eftermiddagsfika serveras utomhus

16:00
Teambuildingövning i mindre grupp

17:30
Hemfärd för dagkollodeltagarna. Middag i matsalen för våra övernattande deltagare

18:30
Kvällsbad och sällskapsspel i loungen för övernattande deltagare

20:00
Kvällsfika står uppdukat för den som är hungrig

21:30
Samling och reflektion innan vi går till våra rum och ser till att få en god natts sömn

Välj bland kollo i matte och andra ämnen

Sommarläger i programmering

Sommarläger Minecraft Stockholm 13-16 år

 • Programmering
 • Alla åldrar
 • Sommarläger
 • Stockholm

Starta din framtida karriär som speldesigner genom ditt favoritspel – Minecraft! Varje morgon löser vi utmaningar och lär oss programmera via Minecraft. Resten av dagen gör vi massa roliga aktiviteter – alltifrån sportaktiviteter och bad till grillning och musikquiz vid lägerelden tillsammans…

 • 5 dagar,
 • Små grupper,
Boka kurs
Sommarläger i programmering

Sommarläger programmering i Stockholm 10-12 år

 • Programmering
 • Mellanstadiet
 • Sommarläger
 • Stockholm

Lär dig programmera i liten grupp under fem effektiva och roliga halvdagar. På eftermiddagarna gör vi massa roliga aktiviteter – alltifrån sportaktiviteter till bad och skattjakt tillsammans med våra fantastiska lägerledare. Lägret ger en spännande introduktion till ämnet som en dag kommer…

 • Pausat 2023,
 • 5 dagar,
 • Små grupper,
Boka kurs

Vår lägergård 2022
Ågestagården i Stockholm

sommarläger

Under vecka 24 och 25 kan du tillsammans med vänner från hela Sverige delta på både övernattningsläger och dagläger på Ågestagården i Stockholm.

Gården ligger idylliskt vid vatten, bara 20 minuter söder om Stockholm C. På området finns bad, kanotpaddling, frisbeegolf, fotbollsplan och stora grönområden. Allt som behövs för ett riktigt härligt sommarkollo!

För dig som väljer övernattning så bor vi i fräscha rum med egen dusch och toalett och får god och näringsriktig mat serverad i matsalen som ligger precis intill vattnet.

Ovanför kan du välja den inriktning som passar dig bäst!

Nya vänner, nya upplevelser
Nya minnen, nya perspektiv

En sommar att minnas är en sommar som har mening. Efter några timmar av lärande, finns det massor av tid att sporta, äventyra, grilla, bada och umgås med nya likasinnade vänner.

Vad sägs om skattjakt, frisbeegolf, kanotpaddling, yoga, brännboll eller femkamp som valbara aktiviteter?

Sommarläger
Sommarläger

Personlig utveckling

Utöver alla roliga aktiviteter kommer du växa och utvecklas med oss! Med workshops och övningar i teambuilding, även för de allra yngsta, får du fantastiska verktyg för framtiden.

Våra läger kommer hjälpa dig utvecklas som person genom ökad självkännedom och självledarskap.

15 års erfarenhet av engagerande pedagogik som ger resultat

Vår unika metodik bygger på övertygelsen att alla kan lära sig vad som helst. Vi tror till exempel inte på att somliga föds med “mattehjärna” – alla kan bli bra på matte med rätt träning.

Vårt fokus ligger alltid på att hjälpa elever bli mer självständiga i sina studier. Därför fokuserar våra lärare inte enbart på att förbättra ämneskunskaper, utan också på studieteknik och självförtroende.

Sommarläger

”Här går det undan. På bara några minuter går den här läraren igenom halva mattekursen. Och det är på ett sätt som eleverna förstår och engageras.”

– Reporter i P1 om vår undervisning

98%

rekommenderar oss

9/10

når sina studiemål

92%

ökar motivationen

”Det känns så mycket lättare med de här. Jag som avskyr matte. De får mig att känna matte som ett lättsamt ämne helt plötsligt och då blir man intresserad.”

– Elev i UR-reportaget om vår undervisning

Elev i Sveriges Radio om vår undervisning:

”Det känns så mycket lättare med de här. Jag som avskyr matte. De får mig att känna matte som ett lättsamt ämne helt plötsligt och då blir man intresserad.”

– Elev i UR-reportaget om vår undervisning

Så tycker några av våra 26 000 familjer om oss

Elsa

”Efter att stagnerat i mitt eget plugg behövde jag vägledning och pepp för att ta mig vidare och signade upp mig på Allakandos intensivkurs. Ett beslut som visade sig vara helt rätt. Under dagarna intensivkursen var igång fick jag ökad kunskap och nya strategier men också pepp, en tro på mig själv och vad jag kan åstadkomma vilket jag tidigare saknat. Tack Emil, Johan och alla andra lärare på intensivkursen, ni är grymma!!”

Andreas Johansson

”Jag gick Allakandos sommarkurs för matte 1c. Det var ett jättebra upplägg med filmer, genomgångar, gemensamma och individuella uppgifter. Väldigt bra material, tydliga förklaringar och duktiga lärare. De anpassade efter en själv och man kunde arbeta i sin egen takt. Lärde mig mycket men det var även roligt!”

Amber Hennekens

”Mycket bra sommarkurs! Jag tyckte att lärarna var mycket trevliga och hjälpte alltid till om man hade en fråga. Deras genomgångar var lätta att följa. Skulle absolut rekommendera kursen till någon som har svårt för matte eller till någon som bara behöver en uppvärmning inför en ny skoltermin till exempel”

Kristina Svensson

”Så fint bemötande från första till sista kontakten av alla på Allakando. Vi var förundrade hur det var möjligt att skaka fram så kompetenta, pedagogiska och superhärliga lärare. Nu har kidsen välförtjänta platser på högskoleprogram de länge velat börja på, och är bara ett par år från examina. Vi kan inte nog rekommendera Allakando❤️”

Isabell Gillblad

”Önskar vi hade hittat Allakando tidigare! Vilken skillnad i motivation vi sett på vårt barn! Från att ha kämpat med ämnet, nu är det roligt. Professionella och erfarna inom utbildning och utveckling, otroligt serviceinriktade. Allakando lyssnade på våra behov och gjorde en fantastisk match med studiecoach!”

Fredrik om våra mattekollon

Därför kan vi skapa ditt livs bästa sommar

Fredrik om vår läxhjälp i svenska
Fredrik om vår läxhjälp i svenska

Fredrik Fridlund, VD & Grundare

Har själv undervisat över 3 000 elever sedan 2007