Ålder 7-16 år

Allakando Summer Camp 2022

Ett roligt och utvecklande kollo

Allakando Summer Camp är vårt kollo där du kan utvecklas och lära dig nya saker, samtidigt som du har din roligaste sommarvecka och skaffar vänner och minnen för livet!

Detta är Allakandos sommarkollo

kajak kollo sommar

En meningsfull vecka

På Allakandos kollo kommer du lära dig nya saker, gå utanför din komfortzon och komma hem med nytt självförtroende, samtidigt som du såklart har fantastiskt roligt!

vänner kollo sommar 2022

Minnen och vänner för livet

På kollot finns massor av tid att leka, äventyra, bada och umgås med kollokompisarna. Finns både som dagkollo och med övernattning.

undervisning sommarkollo

Ta del av ny kunskap

Under några timmar varje morgon får du utvecklas i ett valt kursämne. Vår unika metodik gör att du på bara några få timmar att ta ett språng i din utveckling, dessutom kommer du ha riktigt roligt!

En vanlig dag på kollo

Allakandoskollonär planerade för att du på bästa sätt ska ta till dig kunskap, samtidigt som du har fantastiskt roligt och utvecklas som person. Så här kan en typisk dag se ut. Schemat kan skilja sig åt beroende på vilket läger du deltar i (olika åldrar har något olika upplägg):

Förmiddag

07:30
Dags att kliva upp

08:00
Rejäl frukost serveras

8.30
Dagkollodeltagarna anländer

09:00
Rolig undervisning i valt ämne – språk, programmering eller matte

12:00
Lunchdags

13:30
Delta i valfri eftermiddagsaktivitet. Idag står Escape Room, frisbeegolf, yoga eller kanotpaddling på schemat för de äldre deltagarna. De yngre går på skattjakt eller spelar brännboll som avslutas med ett dopp i sjön.

Eftermiddag

15:30
Eftermiddagsfika serveras – helst ute om vädret tillåter

16:00
Teambuildingövning i mindre grupp

17:30
Hemfärd för daglägergänget. Middag i matsalen för våra övernattande kollodeltagare

18:30
Kvällsbad, frågesport och sällskapsspel i loungen för övernattande gäster

20:00
Kvällsfika står uppdukat för den som är hungrig

21:30
Samling och reflektion innan vi går till våra rum och ser till att få en god natts sömn

Välj vilket kollo som passar dig bäst

Sommarläger i programmering

Sommarläger Minecraft Stockholm 13-16 år

 • Programmering
 • Alla åldrar
 • Sommarläger
 • Stockholm

Starta din framtida karriär som speldesigner genom ditt favoritspel – Minecraft! Varje morgon löser vi utmaningar och lär oss programmera via Minecraft. Resten av dagen gör vi massa roliga aktiviteter – alltifrån sportaktiviteter och bad till grillning och musikquiz vid lägerelden tillsammans…

 • 5 dagar,
 • Små grupper,
Boka kurs
Sommarläger i programmering

Sommarläger programmering i Stockholm 10-12 år

 • Programmering
 • Mellanstadiet
 • Sommarläger
 • Stockholm

Lär dig programmera i liten grupp under fem effektiva och roliga halvdagar. På eftermiddagarna gör vi massa roliga aktiviteter – alltifrån sportaktiviteter till bad och skattjakt tillsammans med våra fantastiska lägerledare. Lägret ger en spännande introduktion till ämnet som en dag kommer…

 • Pausat 2023,
 • 5 dagar,
 • Små grupper,
Boka kurs
Sommarläger i matematik

Sommarläger matematik i Stockholm 13-16 år

 • Matematik
 • Alla åldrar
 • Sommarläger
 • Stockholm

Under lägret gör vi massa roliga aktiviteter som till exempel sportar, badar, grillar eller gör musikquiz tillsammans med våra lägervänner och fantastiska lägerledare – allt du kan förvänta dig av ett klassiskt sommarläger. Dessutom får du matteundervisning i liten grupp (indelad efter ålder…

 • Pausat 2023,
 • 5 dagar,
 • Små grupper,
Boka kurs

Vår kollogård 2022
Ågestagården i Stockholm

kollo sommar

Under vecka 24 och 25 kan du tillsammans med vänner från hela Sverige delta på både övernattningskollo och dagkollo på Ågestagården i Stockholm.

Gården ligger idylliskt vid vatten, bara 20 minuter söder om Stockholm C. På området finns bad, kanotpaddling, frisbeegolf, fotbollsplan och stora grönområden. Allt som behövs för ett riktigt härligt sommarkollo!

För dig som väljer övernattning så bor vi i fräscha rum med egen dusch och toalett och får god och näringsriktig mat serverad i matsalen som ligger precis intill vattnet.

Ovanför kan du välja den inriktning som passar dig bäst!

Nya vänner, nya upplevelser
Nya minnen, nya perspektiv

Efter några timmar av lärande, finns det massor av tid att sporta, äventyra, grilla, bada och umgås med dina nya eller gamla kollokompisar.

Vad sägs om skattjakt, frisbeegolf, kanotpaddling, yoga, brännboll eller femkamp som valbara aktiviteter?

kollo sommar 2022
kollo 2022

Personlig utveckling

Utöver att du förbättrar dina kunskaper på vårt kollo kommer du genom våra roliga aktiviteter, få möjlighet att växa som person.

Med olika teambuildingövningar får du med dig värdefulla verktyg för framtiden och kommer hem med bättre självförtroende.

”Här går det undan. På bara några minuter går den här läraren igenom halva mattekursen. Och det är på ett sätt som eleverna förstår och engageras.”

– Reporter i P1 om vår undervisning

98%

rekommenderar oss

9/10

når sina studiemål

92%

ökar motivationen

”Det känns så mycket lättare med de här. Jag som avskyr matte. De får mig att känna matte som ett lättsamt ämne helt plötsligt och då blir man intresserad.”

– Elev i UR-reportaget om vår undervisning

Elev i Sveriges Radio om vår undervisning:

”Det känns så mycket lättare med de här. Jag som avskyr matte. De får mig att känna matte som ett lättsamt ämne helt plötsligt och då blir man intresserad.”

– Elev i UR-reportaget om vår undervisning

Så tycker några av våra 26 000 familjer om oss

Kollo Kollo
Nikolina

”Jag kände mig så himla skoltrött och en privatlärare från Allakando var räddningen! Min lärare Carolina var grym på att motivera mig samt lära mig om hur jag kan strukturera upp och plugga mer effektivt. När jag lärde mig detta blev allt så mycket lättare och jag hittade tillbaka till min studieglädje. Jag kommer absolut fortsätta med löpande läxhjälp från Allakando!”

Oskar Ekström

”Deras sommarkurser som finns att tillgå har väldigt mycket material som är oerhört hjälpsamt. Filmer, genomgångar, föreläsningar och individuella uppgifter. Med Allakandos sommarkurser blir svår matte tydligt och enkelt förklarat och du får även möjlighet att jobba i din egen takt. Det är även roligt och jag har lärt mig väldigt mycket på väldigt kort tid. Jag rekommenderar Allakando!”

Samir

”Jag kan verkligen rekommendera deras sommarkurser! Riktigt bra lärare som förklarar på ett enkelt sätt så att det går att förstå. Deras mattekurs är perfekt om du känner att du antingen vill komma ikapp eller om du vill förbereda dig inför kommande termin. Personligen kände jag mig självsäker och trygg när skolan väl började efter sommaren. Deras sommarkurs gör verkligen skillnad!”

Magdalena Holmbäck

”Allakando är så otroligt hjälpsamma och professionella. Tack vare Allakando fick vi en jätteduktig privatlärare Anna som gör ovärderlig skillnad för vår son Simon. Han lär sig nya saker hela tiden samtidigt som han själv berättat att han känner sig tryggare i skolan och upplever mycket mindre stress, något som är helt underbart att uppleva som förälder!”

Lotte Simonsen

”Fantastiska privatlärare som både är kunniga och engagerande i att hjälpa sina elever för att lära sig mer. Vår studiecoach Adam ger grymma tips till hur vår dotter ska lägga upp sina studier samt hur hon ska plugga mer effektivt! Samtidigt som han också är fantastisk på att motivera och hjälpa henne med att hitta studieglädjen. Hela familjen är så tacksam för er hjälp!”

Fredrik om våra kollo

Därför kan vårt kollo skapa ditt livs bästa sommar

Fredrik om vår läxhjälp i svenska
Fredrik om vår läxhjälp i svenska

Fredrik Fridlund, VD & Grundare

Har själv undervisat över 3 000 elever sedan 2007