Antagningsstatistik - Utbildningar och betyg

Få en enkel överblick över de betyg du behöver!


Vi har sorterat alla programutbildningar från den senaste datan givet av VHS. Totalt har vi kategoriserat 2992 utbildningar i 69 programkategorier respektive 274 ämneskategorier.

Källor

Data är hämtad från Verket för Högskoleservice (VHS) samt Universitets- och högskolerådets (UHR) antagningsstatistik. Verktyget är utvecklat av Allakando. Datan uppdateras en gång per termin efter att respektive ansökningsprocessen är genomförd.


Hjälp

Guide

Så här gör du:

1

Välj skolor

I rutan till vänster finns en lista med alla lärosäten i Sverige. Klicka på en skola för att lägga till den. Du kan välja flera skolor.

2

Välj program/kurser

Under rubriken "Sök fram och lägg till program/ämnen" finns ett sökfält. När du börjar skriva där kommer det upp alternativ. Klicka på något av alternativen för att lägga till det i sökningen. Du kan lägga till flera sökord.

3

Ställ in filter för betyg

Nere till vänster finns ett reglage för betygssnitt. I tabellen som laddas in visas utbildningar där antagningskravet ligger inom valt område. Genom att justera reglaget filterar du sökresultatet.

4

Ställ in filter för högskoleprovsresultat

Nere till höger finns ett liknande filter för högskoleprovsresultat. Justera reglagen för att filtrera sökningen.

5

Sök

Klicka på knappen "Visa utbildningar" för att ladda in sökresultaten.

Fler tips

Obs! Om man väljer alla skolor kan det ta lång tid att ladda in resultaten. Försök att inte välja mer än vad som är aktuellt för bästa uppelevelse!